Lydia

In september 2022 startte ik met Personal Training bij MOOVZ. Tijdens de intake hiervoor vertelde ik aan Lodia dat ik al langere tijd niet meer had gesport en ik dit graag weer onder begeleiding op wilde pakken. Bij het bespreken van mijn doelen kwam afvallen en een kleiner buikje als eerste in mij op. Lodia vroeg mij daarop in hoeverre ik in het dagelijks leven last heb van mijn buik. Ze vroeg mij op welke wijze ik daardoor werd belemmerd in mijn doen en laten. Nou, dat zette me eigenlijk direct aan het denken. Want ja, ik heb iets overgewicht, maar heb hier fysiek eigenlijk geen hinder van. Dit eerste gesprek was tekenend voor het vervolgtraject, een combinatie van sporten en vitaliteitscoaching.

Door de coachende gesprekken kon ik steeds beter bepalen wat ik nou echt nodig heb om in het dagelijks leven beter te kunnen functioneren. Zo werd me duidelijk dat mijn overgewicht eigenlijk helemaal geen rol speelde, maar dat dit meer een van buiten opgelegde opvatting was die ik zomaar had overgenomen. Het werd mij duidelijk dat ik veel meer baat had om oefeningen te doen die mijn rug en schouders losser maakten, dat ik spierversterkende oefeningen nodig had voor meer stabiliteit.

Daarnaast hielpen de combinatie van coaching en training mij om beter te doseren, beter mijn lijf te voelen en beter mijn grenzen te herkennen en daarnaar te handelen. Na 3 maanden coaching en trainen zit ik lekkerder in mijn vel, voel ik mij krachtiger en sta ik zowel fysiek als mentaal sterker in mijn schoenen. En dat buikje zit er nog steeds en dat is helemaal prima!

error: Content is protected !!