In The Spotlight: Aukje

Titel

Aukje

“In the Spotlight” is een mooi terugkerend MOOVZ Moment waarbij onze Members of één van onze teamleden centraal staan. Omdat zij het verdienen. Bij MOOVZ word je gezien, geven wij persoonlijke aandacht, proberen we te inspireren en te motiveren. Vaak blijkt dat onze Members juist een inspiratiebron zijn voor ons en daarom wilden wij deze keer Aukje heel graag in de spotlight zetten!

 

Naam: Aukje a.k.a. Wandelkampioen van Deventer (powered by MOOVZ, jan ’21. Zie de link aan het einde van dit bericht)

Werk: Radiotherapeutisch laborant; het behandelen van mensen met kanker met bestraling. Daarbij hoort ook de begeleiding van patiënten en naasten, het berekenen van bestralingsplannen en meewerken aan medisch onderzoek.

Hobby’s: Sporten, muziek maken (piano en zang), gezelligheid met vrienden, koken en bakken.

Q&A

– Ben je naar Deventer verhuisd voor je werk? –
Ja, ik wilde mijn werk wat verder weg doen omdat het af en toe wel confronterend kan zijn; het idee dat je patiënten tegen kunt komen die je kent. Toen ik hier kwam wonen kende ik nog niemand en ik had helaas maar kort de tijd om iets op te bouwen voordat alles in lockdown ging.


– Wat was voor jou het meest heftig in die corona-periode? –

Dat was het begin, toen er nog weinig over corona bekend was. We hadden nog geen mondkapjes op, er waren nog geen beschermingsmiddelen. Het was allemaal nog zo onzeker en onrustig.

– Heeft het je adaptatievermogen op de proef gesteld? –
Ja, zeker wel. Constant weer een nieuw protocol om te volgen. Je was echt kapot na een dag werken. Het heeft de band tussen collega’s wel versterkt want je zit in een vervelende situatie en je bent op elkaar aangewezen. Je kunt elkaar dan wat meer supporten. Dat je dan zegt “He, ik doe dat voor jou.” Echt elkaar helpen.

– Wanneer dacht je nu is het veranderd en gaat het beter? –
Het moment dat je een beetje hoop krijgt en het idee van we kunnen elkaar beschermen. Want we waren niet alleen bang om zelf corona te krijgen maar ook om onze patiënten ziek te maken die al zo ziek zijn.

– Heeft MOOVZ in die periode ook iets voor je kunnen betekenen? –
Dat jullie je zo hebben ingezet om online allemaal dingen te regelen en dat we elkaar via het beeldscherm konden zien om samen te sporten; dat was echt een moment waar ik naar uit keek.

– Wat is voor jou belangrijk in je leven? –
Goede contacten. Ik vind het heerlijk om echt een sociaal leven naast mijn werk te hebben. Met muziek, koor en sporten. Ik merk dat ik heel erg geniet van mijn vrijheid; gewoon lekker doen waar ik zin in heb. Maar ik vind het ook belangrijk om er voor anderen te zijn.

– Heb je een favoriete quote? –
Fall seven times, stand up eight. Dat je ondanks tegenslagen ook hoop en moed kan vinden om weer door te zetten.

– Gebruik je die zelf ook als het er toe doet? –
Ik wil dingen positief inzien, ook al kom je soms vervelende dingen tegen op je pad. Ik vind het mooi om me daar dan overheen te zetten en door te gaan. Ik denk dat dat wel een mooie eigenschap is, die ik ook heel veel andere mensen gun.

– Mooi gezegd! Komt dat mede door je patiënten en de dankbaarheid die ze jou tonen? –
Ja, je gaat je eigen kleine dingetjes veel meer waarderen. En je gaat muggen niet als olifant zien.

– Wat heb je meegenomen? –
Dit hebben de patiënten geknutseld voor ons als zorgverleners. Die mensen hebben zoveel aan hun hoofd op dat moment en dan kiezen ze ervoor om handgemaakt dingetjes voor de verzorgers te knutselen. Hoe mooi sta je dan in je leven, als je daar gewoon nog energie en tijd voor vindt. Dat inspireert mij om dankbaar te zijn.

– Mooi gebaar! Dank voor dit interview, Aukje! Wil je nog wat kwijt? –
Ja, ook voor jullie: Ga gewoon lekker door! Het is hier zo’n leuke plek om te komen. Kleinschalig, dat vind ik heel erg leuk. Dat je ook echt bekende gezichten ziet en dat het een plek is waar je je thuis kunt voelen. En jij (Lodia) bent gewoon een heel leuk persoon. Hoe je daar voor die groep staat met zoveel energie, dat brengt echt over. Daar krijg ik dan weer energie van. En naast Lodia vind ik het hele MOOVZ Team hele leuke mensen! Zeker doorgaan!

Dat gaan we doen, Aukje!
We zijn blij dat je het naar je zin hebt bij MOOVZ en we hopen op nog heel veel leuke, sociale momenten voor jou met onze Members!

Aukje was naast Wandelkampioen van Deventer https://www.facebook.com/403988826350591/posts/3630052707077504/ ook de “aanstichtster” van de ongelofelijk lieve, attente en waardevolle hart-onder-de-riem-actie van onze lieve MOOVZ Members https://www.instagram.com/p/CLAFeIWDulI/…

error: Content is protected !!