Terugblik Hyrox Maastricht 21 januari 2023

Yes! Onze MOOVZ-toppers hebben het weer gedaan, nog een Hyrox wedstrijd in the pocket! Na Hyrox Amsterdam in oktober hadden onze ladiez de smaak te pakken en hebben ze zich meteen ingeschreven voor Hyrox Maastricht. En 21 januari was het dus zover, het Europese kampioenschap van Hyrox!

Hyrox is een internationale fitness race waarbij je zo snel mogelijk achter onderdelen voltooit, afgewisseld door acht keer 1 kilometer hardlopen. Dit zijn de onderdelen op een rijtje: 1km Skitoestel, 50m 75kg Sleeduwen, 50m 50kg Sleetrekken, 80m Burpeesprongen, 1km Roeitoestel, 200m 16kb Farmers Carry, 100m 10kg Lunges en tot slot 75x 4kg Wall Balls.

Uiteraard hebben de dames voorafgaand aan de wedstrijd wekenlang weer hartstikke hard getraind. En niet voor niets, ze hebben het fantastisch gedaan! Het was een lange dag, onze dames startten tussen 18.00-19.00 uur. Voor die tijd hebben ze natuurlijk ruim te tijd genomen om de sfeer te proeven en zich klaar te maken. De zenuwen waren er zeker wel, maar verdwenen zodra ze van start mochten. Daarna was het aan een stuk door knallen! Omdat de dames niet allemaal tegelijk gingen starten, hebben ze elkaar ook nog uit volle borst aangemoedigd vanaf de zijlijn. Daarbij zijn er misschien wat vreemde blikken onze kant op gekomen van nietsvermoedende toeschouwers, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken! Daarnaast zijn er nog knuffels uitgedeeld aan scheidsrechters, gelpacks meegenomen in sportbh’s en is er zelfs een sportlegging gesneuveld tijdens de wedstrijd. Al met al dus een zeer geslaagde dag! 😉

error: Content is protected !!